11 november 2007

Wat een week

Weken lang zeuren we over het feit dat het zo rustig is. Deze week werden we dan eindelijk getrakteerd op wat meldingen.

Het begon maandagavond om 21:10 [P1 Schoorsteenbrand Johanniterweg 3]. We werden als tweede ploeg gealmeerd dus hier hebben we niks bij hoeven te doen.

De avond erna ging de pieper om 22:01 [P2 Reinigenwegdek Oudenrijnseweg MER]. Er lag wat zand en regen (dus modder) op de rotonde. Hier zijn we een uur bezig geweest om het schoon te spuiten en vegen.

Zaterdag werden we om 15:00 opgepiept. [P2 Liftopsluiting Hof Ter Weydeweg UTR Station Terweyde]. Aangezien de AC alleen de B-ploeg had gealarmeerd hadden we geen chauffeur waardoor we 10 minuten later pas konden vertrekken. Bij de lift aangekomen hing deze keurig tussen de twee verdiepingen in. Het zoeken naar de machinekamer en het er in komen was een flinke klus. Gelukkig zag ik ineens het touwtje in de liftschacht hangen waardoor we in de machinekamer konden. Door dat er een breuk was, konden we geen kracht zetten op de leidingen om de lift omhoog te tornen. Na 1,5 uur wachten op de monteur konden we de mensen om iets voor 17:00 uit de lift bevrijden.

Zaterdagnacht werden we om 2:00 gealarmeerd voor een [P1 Binnenbrand Rijnkennemerlaan UTR]. Deze straat stond volgens Dave en René niet op de kaart. Ook in het stratenboek konden we hem niet vinden. Gelukkig waren we als tweede ploeg gealarmeerd, want we hebben de hele straat niet kunnen vinden.

Zondagmiddag werden we weer voor een [P2 Reinigenwegdek Meerndijk MER] opgepiept om 14:08. Een auto wilde van de ene baan naar de andere baan gaan over de vluchtheuvel. Dit had als gevolg dat er een oliespoor over de beide wegen lag. Ik mocht van Hans het schuim op de weg spuiten.

Ben benieuwd wat we vanavond gaan doen ;)

De foto's zijn uiteraard te zien op www.brandweer-utrecht.nl