20 mei 2008

Brandweer houdt Fire-Fit test

OUD-VOSSEMEER - Maandag avond was er een fire-fit test voor de helft van de brandweermannen en vrouwen van de gemeente. De andere helft hield een peletons oefening, om de oefening voor de niet spelende ploeg geheim te houden ziet u hier volgende week een verslag van.

De brandweermensen moeten een jaarlijks terug kerende test doen. Dit vraag veel uithoudingsvermogen. De spuitgasten moeten een ademlucht toestel omhangen zo kan hun verbruikte lucht gemeten worden, voor de hartslag wordt een hardslag meter gebruikt.

Het parkoers is 10 meter eerst moet er met een slang van 7,5 kilo een rondje worden gerend daarna moet dit gedaan worden met een ladder dan moet de lader 8 keer bestegen worden naar 10 sporten. Hierna moeten er 2slangen dmv een touw naar de overkant van het parkoers worden getrokken. Dan is er weer de ladder die 2maal moet worden bestegen.

Ook moest er 10x met een hamer tegen een zwaar wiel worden geslagen. Daarop volgt een zware munitie kist waar mee een rondje moet worden gerend. Als laatste moest er 20 meter worden gerend met een slachtoffer. De meeste vuurvechters hadden dit in 4 à 5 minuten gedaan.

Ook werd er op deze avond verschillende branden geoefend. Koos Boster gaf deze oefening. De spuitgasten kregen eerst te maken met een flinke brand die kon geblust worden met een CO2 blusser. Hierna volgde een heuse vloeistof brand deze kon met CO2 geblust worden.

Maar ook schuim was hier uitermate geschikt voor. Ook konden de brandweermannen zien wat voor een effect een klein busje campinggas kan hebben als je het verwarmt. Een vuurwolk van zo een 7,5 vierkante meter was hiervan het gevolg. Daarna kon er een autobrand worden geblust voor in de auto bevond zich een slachtoffer.(Bron: nu.nl)