05 augustus 2007

Gewond geraakt tijdens uitruk

Vanochtend ging de pieper weer 00:02 [P1 Woningbrand Meerndijk 1].
Snel het bed uit en naar de deur. Ik greep mis waardoor mijn vinger tussen het slot van de deur kram. Ik rende door de trap af en naar buiten. Terwijl ik de deur van mijn auto open maakte keek ik achterom of Frank er al aan kwam. Nog niks. Ik sprong de auto in en voelde mijn hart in mijn vinger bonken. Is weer eens wat anders dan in mijn keel, maar het bleek dat mijn vinger open lag.
Ondertussen kwam Frank naar buiten gerend, maar sprong in zijn eigen auto. Ik gooide mijn deur dicht en reed weg. Frank achter mij. Bij de rotonde aangekomen, stopte ik mijn vinger maar in mijn mond om het ergste bloed weg te halen, ik moet namelijk wel zometeen kunnen werken. Bij de kazerne aangekomen stapte ik uit de auto en keek nog eens naar mijn vinger (hier was wat meer licht). Deze lag helemaal open en bloedde als een rund. Shit! Zo kan ik niet mee.
Ik rende maar meteen door naar de wasruimte om te spoelen en een tissue te pakken. Balen.
Gelukkig kwamen de jongens al snel weer terug. Het bleek loosalarm te zijn.

Toen ik terug in de auto stapte, zag ik dat mijn middenconsole helemaal onder het bloed lag. Thuis aangekomen heeft Astrid mij vakkundig verbonden (dus ook al brandweer-zuster). Met natte lap en tissues ging ik dan maar de auto schoonmaken voordat het zou gaan stollen. In mijn lerenlap om mijn pook (hoe heet zo´n ding eigenlijk?) lag een flinke plas donkerrood bloed. Alsof er een moord gepleegd was.

Ik zal de volgende keer maar de deur open laten staan.

Zo zag het er de ochtend erna uit. Alleen rechtsonder zit het stuk vel nog vast aan mijn vinger.